ISOPOLY nyitott cellás purhab

ISOPOLY nyitott cellás purhabunkat két komponens szabályozott, gépi összekeveréséből előállítjuk elő, ezáltal egy nyitott cellás purhab hőszigetelő rendszert alkotunk.

A folyékony keverék szórással történő felhordása után pillanatokon belül látványosan önmaga 120-szorosára duzzad; mindezt környezetsemleges módon kizárólag saját víztartalmával, mint hajtóanyaggal éri el. E nagymértékű felfúvódás példátlanul alacsony, 8-12 kg/m3 körüli beépített sűrűséget eredményez.
A purhab kifejlődés közben hozzáragad az aljzathoz és a határoló szerkezetekhez, légzáró réteget alkotva azokkal együtt. A kész purhab légiesen könnyű,kellemesen bársonyos tapintású hőszigetelő anyag.

Az ISOPOLY nyitott cellás purhab szerkezete miatt csak beltérben használható, csekély sűrűsége és nagyon alacsony nyomószilárdsága folytán nem terhelhető hőszigetelés. Elsőrendűen alkalmas fa- vagy fémvázas könnyűszerkezetes családi házak és egyék épületek tartóváz közötti hőszigetelésére, valamint tetőtér-beépítések szarufák közötti hőszigeteléseként, de alkalmazható szerelt válaszfalak szigetelésére is.

Kiváló légzárási és réskitöltési tulajdonságai könnyűszerkezetes épületek és épületrészek esetében korábban soha nem tapasztalt hatékonyságú hő- és hangszigetelést, légzárást, valamint valamint kívülről behatoló szálló por- és allergén-mentességet eredményeznek. Isopoly nyitott cellás habszigetelés után megszűnik az a jelenség, hogy "a szél átfúj a házon", és ezzel együtt a magas fűtésszámláinknak vagy akár hűtési költségeinknek is búcsút inthetünk.

A nyitott cellás ISOPOLY purhab kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, melyet a hab előnyös tulajdonságai, mint a dinamikai merevség, az összenyomhatóság, ill. a réskitöltés és az öntapadás, azaz a kialakuló légzárás biztosítanak. Beépíthetősége ugyanolyan mint a hagyományos szálas szigetelőké,védeni kell a nedvességtől és a párától!

Összefoglalva röviden a tulajdonságait:

  • kiváló légzárási és réskitöltés
    kiváló hangszigetelő
  • bársonyos tapintású
  • nem terhelhető
  • gerendaközök, falak,nem tertehelt födémeken alkalmazható